Visserligen är det långt kvar till jul, men för dig som vill ge de bästa julklapparna, och kanske också sprida kostnaden över året, är det dags att börja tänka på årets julklappar redan nu. Ja de bästa presenterna hittar man om man har julen i åtanke året runt, och passar på när man stöter på en lämplig present till en kär person.

Många tycker att det är svårt att hitta bra julklappar till alla. Ofta finns det några personer i ens närhet som är lättare att hitta lämpliga gåvor till än andra. Och några av våra nära och kära kan vara riktigt svåra, i synnerhet om de redan har allt eller inte har några uttalade intressen.

Ett bra julklappstips till mormor, farmor eller någon av de andra som du inte riktigt vet vad du ska hitta på till är att köpa en prenumeration på en tidning. Du kan välja en prenumeration på en tidning som du vet att personen läser, eller bara ge bort ett presentkort på en prenumeration, rent allmänt, och låta mottagaren själv bestämma tidning. Denna julklapp varar ju under lång tid och kommer att bli mycket uppskattad oavsett vem mottagaren är. På nätet finns flera sajter där du kan beställa prenumerationer, och det är ett enkelt och tidsbesparande sätt att fixa bästa julklappen.

Prylar och paket i all ära, men många uppskattar kanske tjänster och upplevelser ännu mer. Säg den husmor som inte skulle bli överlycklig över att få en matkasse i julklapp, till exempel. Ge mamma, farmor eller mormor ett presentkort på en färdig matkasse. Hur lång prenumeration på kassen du ger bort bestämmer du själv, och du kan anpassa julklappen helt efter den prisklass ni brukar ha på julklappar. För hur mycket pengar man lägger på julklappar varierar mycket från familj till familj. Medan några sätter en gräns för vad klapparna får kosta, för att hålla det hela på en för familjen rimlig nivå, lägger andra enorma summor på årets julgåvor.

Men, med en prenumeration på en matkasse slipper du bekymren med att hitta julklapp i lämplig prisnivå, eftersom du väljer prenumerationstid efter den julklappsbudget du har.  Upplevelser kan ges bort i form av presentkort. Kanske finns det någon i din närhet som drömmer om att få hoppa fallskärm eller gå på konsert. Då fixar du enkelt bästa julklappen genom att beställa via nätet och ge bort en fantastisk upplevelse i julklapp. Massage, fotvård eller en helg på spa är andra upplevelser som kommer att uppskattas högt om du ger dem till rätt person.

Att köpa julklappar behöver, med andra ord, inte betyda att man tar med sig stora plånboken och ger sig ut i butikerna under den mest hektiska julhandeln. Du behöver inte trängas med alla andra julstressade presentletare, utan kan i lugn och ro beställa de bästa julklapparna hemma vid din dator. Och du kan njuta av att se glädjen hos mottagarna när de får sina julklappar som kommer att vara långt efter att julen dansats ut.