Löpband är perfekta att ha som träningsredskap där hemma, för man kan inte bara träna upp sin kondition med hjälp av dem, man kan även träna upp vissa muskler i kroppen med dem, och löpband är även perfekta för alla som vill aktivera sig medan man t.ex. ser på tv, istället för att bara sitta rakt upp och ned i soffan och slösa bort tid. Går du på ett löpband tar du vara på all tid du har och slår många flugor med en enda smäll, något de flesta uppskattar idag, när vi lever allt mer hektiska liv.

Men hur väljer man ett bra löpband att köpa för hemmabruk? Här kommer några råd:

 

Snåla inte allt för mycket

Det finns förvisso ingen anledning att betala enorma summor för ett löpband, för idag går det att hitta hyfsat bra budgetalternativ också, men tänk på att man får vad man betalar för. Väljer du en snorbillig variant, ja, då kan du inte förvänta dig att den kommer att hålla i all evighet. Betala istället lite mer för att få något väldigt mycket bättre i de flesta fall. Detta kan i vissa fall förstås kräva att man väntar lite med sitt inköp, så att man hinner spara ihop lite till, men tro oss, det brukar det vara värt!

Satsa på högre kvalitet om du kommer att träna ofta och hårt

Detta eftersom detta sliter mer på ett löpband och kräver en bättre motor på det, samt ett större löpband och ökad stabilitet. Annars kan det vara relativt otrevligt att springa snabbt på ett rangligt och vingligt löpband. Den som mest kommer att gå på löpbandet i lugn takt kan dock i regel nöja sig med en mindre proffsig variant, vid behov.

Kolla upp vilka funktioner olika löpband har

De flesta av dem har nämligen vissa funktioner, som en klocka som räknar hur länge man tränat, möjligheten att öka eller minska hastigheten på bandet och så vidare, men är man ute efter mer avancerade funktioner kan det krävas att man letar lite mer. Det bästa du kan göra är därför att bestämma dig för vilka funktioner just du vill ha och behöver ha på ditt löpband innan du börjar titta på löpband, då detta gör det lättare för dig att gallra mellan löpbanden. Oavsett om du vill ha pulsmätare, kaloriräknare, träningsprogram för viktnedgång eller att öka konditionen bör du dock kunna hitta detta, men var medveten om att alla löpband inte har samma funktioner.

Köp gärna ett löpband med en så lång garantitid som möjligt

Av uppenbara själ, för visst vill du väl kunna få hjälp av tillverkaren om något händer? De flesta löpband har bra garantitider, så stöter du på ett löpband med en mindre generös garantitid finns det egentligen ingen anledning att välja denna.

Glöm inte att kolla upp vilket underhåll som krävs för de löpband du tittar på

De flesta löpband kräver någon slags underhåll, men exakt vilket underhåll det rör sig om varierar lite, och är det så att du inte riktigt känner för att lägga ned massvis med tid på att underhålla löpbandet ifråga är det att rekommendera att du letar efter ett så underhållsfritt löpband som möjligt.