Att motionscyklar är så populära och varit det redan länge är inte en tillfällighet, utan det finns flera bidragande skäl till detta, t.ex:

  • Att de är lätta att använda, och inte kräver några som helst förkunskaper. Varenda människa som vill börja träna kan därför komma igång med en motionscykel med en gång.
  • Att man själv kan justera den intensitet och nivå man vill ha på en motionscykel, vilket gör att väldigt många olika personer kan använda en och samma motionscykel, från den riktigt otränade till den som redan är i toppform. Detta gör att man även kan fortsätta använda samma motionscykel som man började komma i form med när man förbättrat sin kondition en hel del, vilket inte är fallet för alla andra träningsredskap där ute. Därmed slipper man skaffa flera olika träningsredskap för olika situationer som man kan tänkas hamna i konditionsmässigt, utan det räcker med ett enda.
  • De är skonsamma för lederna, vilket alla andra träningsredskap inte heller är.
  • De kan justeras på en rad olika vis både höjdmässigt och längdmässigt, och man kan även justera sadeln och handtagen med mera, vilket gör att de är bekväma för de allra flesta som cyklar på dem, bara inställningarna är rätt.
  • Att de kan användas för både lågintensiv träning och högintensiv sådan, vilket gör att man lätt kan intervallträna med dem, och även använda dem för uppvärmning om man föredrar det.
  • Att de ofta inte är lika skrymmande som andra träningsmaskiner, vilket gör dem lättare att placera i de flesta hem, inklusive de mindre hemmen.
  • Att de ofta har smarta funktioner som gör att man kan optimera sin träning och göra den mer effektiv på olika vis. Bland annat kan de ha olika förprogrammerade träningsprogram för olika syften (viktnedgång, kondition med mera), hålla koll på din kaloriförbränning, puls och de framsteg du gör. Du slipper ha mindre koll själv, eftersom motionscykeln sköter det mesta åt dig, helt enkelt!

 

Som du ser finns det väldigt många skäl till att man gör klokt i att skaffa en motionscykel, så vad väntar du på?