Promenadband, eller gåband som de också kallas, är den lättaste formen av motionsband. Promenadbandet är, som namnet antyder, avsett för promenader, och är alltså inte lämpligt som löpband. Eftersom det är konstruerat för att fungera enbart för promenad behöver det inte vara lika robust som ett löpband. Detta gör att det också är ett betydligt mer ekonomiskt alternativ. Behöver du ett motionsband men inte tänker springa, är det alltså ingen idé att lägga ner en massa pengar på ett dyrt löpband, när du kan få ett motionsband som är anpassat till din typ av motion till ett mycket bättre pris. Ett promenadband är en verkligt bra investering om man vill leva ett hälsosamt liv.

Alla vet att mat och motion är de viktigaste faktorerna för att hålla sig frisk, och med ett promenadband blir man inte beroende av väder och vind. Det är annars lätt att stanna hemma när regnet öser ner, och även de bästa föresatser kan gå om intet om man känner sig tvungen att gå ut i regn och rusk. Med ett promenadband kan du ju faktiskt ta din promenad framför teven , och du behöver inte avsätta speciell tid för den dagliga motionen.

Promenadband för motionens skull

Om du väljer ett promenadband är det viktigt att tänka på att det är avsett för just promenader. Det kan hända att du upptäcker att ditt band kan komma upp i en hastighet som passar för jogging, men konstruktionen och hastigheten har inget sånt samband. När du joggar innebär det ett helt annat rörelsemönster, där du i princip hoppar på bandet vid varje steg. Det innebär att bandet utsätts för betydligt större påfrestningar än när du går, och eftersom bandet enbart är konstruerat för promenader tål det inte den extra belastningen. Vill du ha ett band där du både kan gå och löpa är det alltså bättre att välja ett löpband.

För dagliga promenader är promenadbandet ytterst lämpligt. Det ger dig inte bara möjlighet att sträcka ut i en ”powerwalk” hemma på köksgolvet. Du har också en träningsdator, och en display där du kan se allt från hur långt och snabbt du går till hor många kalorier du gör av med. Olika promenadband har olika avancerade träningsdatorer, så när du väljer ditt band är det en av de faktorer du har att ta hänsyn till. Vill du ha en enkel dator, som är lätt att förstå, eller en mer avancerad som förser dig med hur mycket information som helst? Andra faktorer att tänka på är, exempelvis, om man lätt kan ställa om hastigheten på bandet, hur robust det är och hur det kan förvaras när det inte används. Bor du trångt, till exempel, är det förstås mycket värdefullt om det går att fälla ihop bandet och stoppa in det under sängen när du promenerat färdigt.

Promenadband kan du köpa både i sportaffärer och på stora varuhus. Men, det största utbudet hittar du här, på nätet. Här kan du jämföra olika typer av promenadband, och också priser, för att få det mest prisvärda bandet för dig.