Vem drömmer inte om vitare tänder och ett riktigt vackert leende? Det finns tyvärr till och med de som undviker att le för att inte visa tänderna som har fått sina spår av livets gång. Vi har ju alla vita tänder till att börja med, men så fort de börjar användas sätter detta också sina spår. Vad vi äter och hur vi lever syns på tänderna, men hur mycket mörkare de blir kan också ha andra orsaker, som exempelvis arv.

Så får du vitare tänder

Hur som helst så finns det inte många vuxna som av naturen kan ståta med ett bländande vitt leende, även om man skulle kunna tro det när man tittar på teve och film. För visst kan man tycka att det är lite konstigt att alla kändisar som syns i rutan och på vita duken också har vita vackra tänder. Men, det beror förstås på att de har upptäckt att det inte behöver vara så svårt att bli av med de där missfärgningarna som gör att man får gula eller mörka tänder.

vita tänder som utstrålar friskhet och hälsa

Tandblekning är ett sätt att återfå de vita tänder som utstrålar friskhet och hälsa. Det har varit möjligt att under ganska många år gå till en klinik, eller kanske till och med till sin egen tandläkare för att få en tandblekning utförd. Tyvärr är det en ganska kostsam behandling som många inte tycker sig ha råd med. Och det är förstås en anledning till att vi i första hand förknippar det där vackra leendet med filmstjärnor och andra artister. Det betyder givetvis inte att inte du, eller vem som helst, kan göra en tandblekning och våga le igen. Men, tycker du att det är för dyrt, eller för besvärligt, att boka tid och gå till kliniken för en behandling, finns det idag möjlighet att bleka tänderna själv, hemma. Med ett speciellt tandblekningskit för hemmabruk skaffar du enkelt ditt nya stomatolleende själv.

I kitet finns allt du behöver för att göra en tandblekning. I de flesta fall handlar det om en skena som du fyller med blekningsmedel och sätter in på kvällen. Medlet verkar under natten, när du sover, och när du kliver upp på morgonen är behandlingen klar. Du kan se en klar skillnad, men oftast krävs kanske någon behandling till innan du får det resultat du önskar. Men, svårare än så behöver det alltså inte vara att få vitare tänder. När du väl har genomfört blekningen och fått ett önskat resultat gäller det förstås att försöka bevara tändernas nya vita färg så länge som möjligt.

För tidens tand sätter givetvis sina spår även i fortsättningen. Att god tandhygien är viktigt för vitare tänder är väl en självklarhet. Men det gäller också att tänka på vad du stoppar i dig och hur du lever. Vill du ha vitare tänder är det, till exempel, nödvändigt att sluta röka. Tobaksrökning är en av de saker som missfärgar tänder kraftigt. Var också försiktig med drycker som kaffe, te och rött vin som också snabbt ger tänderna en mörkare färg.