Hur många kalorier ska man äta per dag?

Hur många kalorier ska man äta per dag

Kanske känner du att byxorna stramar lite efter semestern. Kanske blev det för många lata dagar i vilstolen och en och annan öl eller hamburgare för mycket. 

Då kan det vara lätt att vilja komma tillbaka till sin tidigare storlek och börja fundera i banor som hur många kalorier ska man äta per dag. För kanske har du också läst att det inte är med träning du lättast går ner i vikt utan genom att lägga om kosten.

Så hur många kalorier ska en vuxen man äta per dag då?

Om man vill kunna röra sig bekvämt i sina kläder utan att behöva svettas en hel dag på köpcentret med att införskaffa nya, och svettas ännu mer när man senare ser på kontoutdraget vad kalaset landade på – då bör man fråga sig hur många kalorier man ska äta per dag för viktminskning.

Om du är en normalaktiv person så förbränner du ca 33-37,5 kcal per kilo och dag. Väger du 80 kg har du alltså en daglig förbränning på 2640-3000 kcal eller kalorier. Har semestern gjort att du inte alls väger 80 kg längre får du plocka fram miniräknaren. Och om du vill gå ner i vikt behöver du alltså äta mindre än det svar du får. 

Hur mycket mindre är upp till dig hur snabbt du vill komma tillbaka till ditt ursprungliga jag. Det beror också på om du är villig att ta trapporna istället för hissen. För även om träning inte är det bästa sättet att gå ner i vikt så gör den att du bränner fler kalorier och därför är det bra att kombinera motion med en hälsosam kost.

0 Shares:
Du kan också gilla