Brillo Pizza, pizzor som får dig salongsberusad

pizzeria

De flesta av oss känner nog oss sugna på pizza då och då. En härligt varm, nybakad pizza med frasiga kanter och en fyllning av de bästa råvarorna. Brillo Pizza har tagit fasta på det här lite närmast salongsberusade tillståndet, som kan uppkomma när man får sätta tänderna i en härlig pizza. De flesta av oss blir lite trevligare, lite mer sociala, helt enkelt.

Snabba fakta om Brillo Pizza

VadPizza lika god som Taverna Brillos pizza
VarFältöversten, Liljeholmen och Odenplan, för att nämna några platser
NärDet går att få Brillos pizza alla dagar från klockan 11 och fram till åtminstone klockan 20 
VarförFör att riktigt bra pizza är riktigt gott

Pizza som på Taverna Brillo

Som förlaga och inspiration till Brillo pizza ligger välkända Taverna Brillo, vid hörnet Sturegatan och Humlegårdsgatan på Östermalm i centrala Stockholm. Taverna Brillo serverar allt möjligt, men framförallt har deras pizzor blivit en stor succe.

Taverna Brillos pizzor har blivit välkända för sin höga kvalitet och lyxiga topping. Under 2020 fick man idén att öppna en pop-up till Taverna Brillo i Söderhallarna, för att kunna erbjuda pizzorna med hemleverans. Det blev en omedelbar succé, och snart insåg man att det fanns en stor efterfrågan från kunder att kunna köpa de härliga Brillo-pizzorna också på andra ställen.

Inom kort serverades Brillo Pizza på en rad strategiska platser i Stockholm. Från Liljeholmen och Sickla i Söder, till Lindhagen i väst och Frejgatan och Odenplan i norr. Var man än slagit upp dörrarna har köerna snabbt ringlat sig långa av såväl pizzasugna stockholmare som besökande turister.

Varierad meny på Pizza Brillo – vad sägs om löjrom på pizzan

Menyn på Brillo Pizza är större och innehåller fler alternativ än den som serveras på Taverna Brillo. Men lugn, löjromspizza finns på Brillo, detta signum från Taverna Brillo pizza meny.

Den är dessutom inte så dyr som på Taverna Brillo även om den, med löjrom som ingrediens, givetvis kostar en del.

Men det finns mer att välja mellan hos Brillo Pizza. Utöver inspiration från Taverna Brillo har man även hämtat mycket inspiration från pizzabarerna i New York, där det är lika självklart att slinka in på lunchen, för en AW eller på sena kvällen. Inspirationen från New York syns tydligt även på pizzamenyn.

Pizza Brillo serverar även glutenfri, vegansk och vegetarisk pizza

Vi vet inte om Taverna Brillo serverar glutenfri pizza, men på Pizza Brillo kan du i vart fall få den både glutenfri såväl som vegetarisk eller vegansk. Med andra ord har man goda chanser att attrahera de flesta.

Pizzeria Brillo, ursprung och bakgrund

Som vi nämnt innan, har Pizza Brillo hämtat både inspiration och recept från både Taverna Brillo såväl som amerikanska pizzabarer. Utöver att Brillo Pizza finns i Stockholm, så finns det faktiskt en Brillo Pizzeria i Pangandaran på Jawa Barat i Indonesien. Vi tror dock inte att de delar annat än namn.

Precis som sin namne Brillo Pizza i Pangandaran på West java, så har Brillo pizza i Stockholm ett mycket gott rykte och får fina recensioner. 

Vad är det då med en Brillo pizzas recept, som gör den så god? Enklast beskriver man det nog med att det handlar om förstklassiga råvaror, som kombineras med fingertoppskänsla. Alla kombinationer verkar inte helt givna när man ögnar igenom menyn, men när de kommer in i munnen, skriver man under på att kombinationerna är magiska. Lägg därtill att det serveras öl, vin och bubbel på fat, så är kvällen fulländad.

Blir det fler av Pizza Brillo?

Frågan man kan ställa sig, i vart fall om man inte har turen att bo i Stockholm eller dess omedelbara närhet, är om Pizza Brillo kommer att flytta ut tältpinnarna utanför Stockholm?

Vi hoppas givetvis på det, då det vore alla förunnat att få testa de härliga New York-inspirerade pizzorna från Pizza Brillo. Men osvuret är som sagt bäst. I dagsläget hittar vi ingen information kring hur man planerar att utveckla konceptet.

Taverna Brillo ägs av Stureplansgruppen, Stockholms ledande restaurangföretag, och det är nog ingen vild gissning att de har muskler att låta Pizza Brillo fortsätta sin expansion, kanske även utanför Stockholms gränser. Oavsett vad, bor du inte i Stockholm, så pricka in ett besök på Pizza Brillo nästa gång du är i huvudstaden. Vem vet, du kanske blir så frälst att du blir kvar?

Bästa med Pizza Brillo:

  • Den New York-inspirerade atmosfären
  • Löjromspizza
  • Att man kan få bubbel på tapp
  • Take away-möjligheten
0 Shares:
Du kan också gilla