John Scotts – pubkoncept med genuin brittisk känsla

beer2

John Scotts skapades med den uttalade avsikten att erbjuda sina besökare och kunder ett andra vardagsrum. I Storbritannien är det just så många ser på puben. Inte minst i London, med sin trångboddhet, blir puben en tillflyktsort när man vill föra lite mer förtroliga samtal, titta på fotboll, eller bara njuta en öl med sina närmaste. Puben i Storbritannien är ju, som vi vet, snarast att betrakta som en institution.

Snabba fakta om John Scotts

VadPub med tydlig brittisk inspiration
VarJohn Scotts finns i huvudsak i Göteborg men även i bland annat Mölndal och Lund
VarförFör att du vill uppleva genuin brittisk pubkänsla
NärDe flesta filialerna har öppet sju dagar i veckan

John Scotts sprider sig över Göteborg

Den första John Scott-puben som såg dagens ljus, öppnade på Göteborgs fina paradgata, Avenyn, eller Kungsportsavenyn som den egentligen heter. Johns Scotts koncept att erbjuda en genuin vardagsrumskänsla blev snabbt populärt, och såväl göteborgare som besökande turister vallfärdade snart till John Scott’s på avenyn.

Efter öppningen av den första John Scott-puben 2013 har expansionen i Göteborg gått i rask takt. John Scott-pubar började snart öppnas på en rad av göteborgarnas favoritplatser. John Scott Linné och John Scotts Palace öppnades, men även pubarna John Scott Stable och Caleo, båda centralt belägna, såg dagens ljus.

Som vi nämnde inledningsvis så är en viktig del av känslan hos John Scott den genuina hemkänslan. För att förstärka den är det för John Scott viktigt att du kan dricka och äta det du vill och tycker om och för att lösa det har man gjort speciella anordningar.

John Scott – avancerad hemmakänsla

På John Scotts pubar finns speciella ölrum, från vilka det går rör till bardisken. Detta för att säkra att ett trettiotal öl- och cidersorter alltid väntar dig som kund när du kommer på besök till John Scott.

På samma sätt har alla John Scott ett eget kök som ser till att du får den mat du vill ha, och att den är både vällagad, god och tillagad alldeles i närheten, precis som om den kom från köket i ditt eget hem. Menyn skall innehålla dina givna favoriter, som skall få dig att vända tillbaka gång på gång.

Denna medvetna strategi har också gjort John Scott mycket populär. Det dröjde därför inte länge innan man kunde öppna pubar även utanför Göteborg stadsgräns. John Scott Lund, John Scott Partille och Johns Scott på Kungsgatan i Stockholm är bevis på det. Liksom specialpuben John Scott´s Kopparberg.

John Scotts – puben med eget bryggeri

Som det anstår en riktigt bra brittisk pub har John Scott även ett eget ölbryggeri. Deras alldeles egna mikrobryggeri, ligger i den för göteborgarna så välkända och berömda Palace-byggnaden, där även en av John Scotts pubar huserar.

John Scotts eget mikrobryggeri har två olika öl, en pale ale och en variant av weissbier. Därutöver även en “Beeronade” en slags fusion av öl och lemonad, med en frisk citrussmak. 

Det är dock inte alla John Scott pubar som serverar den egna ölen. Men den finns bland annat på 

John Scott´s Linné, samt i Lund och Stockholm.

Att på detta sätt nischa sig med eget bryggeri gör naturligtvis John Scotts trovärdighet inom pubbranschen än större. För vem gillar inte att testa nya öl? Att driva pub och dessutom ligga i framkant och ta fram eget öl, är verkligen ett bevis på kärlek till den guldfärgade drycken.

Historien bakom John Scott

Historien om John Scott och Göteborg går ända tillbaks till 1700-talet då en engelsk kvinna, Jacobina Barclay, ägde mark i Göteborg. Kvinnan gifte sig med pastor John Henry Scott. Kvarteret döptes snart om till engelska kvarteret, och ligger i stadsdelen Lorensberg alldeles i närheten av Kungsportsavenyn.

Alla som någon gång besökt en brittisk pub, vet att stämningen är A och O. John Scotts är inget undantag och besöker du någon av deras pubar kvällstid, speciellt om en spännande fotbollsmatch pågår på TV, då kan du uppleva genuin brittisk pubkänsla när stämningen är som högst.

Att kunna  ”svänga inom” och få sig en öl och en av sina favoriträtter, och samtidigt få lite ”gött tjat” med sina vänner eller grannar, är en härlig brittisk tradition som vi nog alla mer än gärna tar till oss av. Närmast en mänsklig rättighet, i alla fall om du frågar en britt.

Bästa med John Scott:

  • Den genuina och trygga hemmakänslan
  • Det egna mikrobryggeriet
  • Vällagad mat, direkt från köket
  • Den brittiska traditionen är bevarad
0 Shares:
Du kan också gilla