Linnea & Basilika

Linnea & Basilika är en restaurangkedja som erbjuder mat av hög kvalitet från Sydostasien med influenser från Vietnam och Thailand. Vid matlagningen används endast råvaror av högsta kvalitet som färska grönsaker, kött av utmärkt kvalité och autentiska kryddor och örter.

Hos Linnea Basilika lagas alla rätter efter just era önskemål oavsett om du väljer att äta på någon av Linnea och Basilikas vackra och mysiga restauranger eller Take Away.

Här hittar du närmsta Linnea Basilika

Även om maten från Linnea och Basilika helt klart är värd en omväg, kan det vara bra att veta var närmsta restaurangen ligger och deras öppettider.

Du hittar Linnea Basilika restauranger på följande orter:

 • Löddeköpinge
 • Ängelholm
 • Hyllinge
 • Varberg
 • Höganäs
 • Eslöv
 • Helsingborg
 • Falkenberg
 • Skurup
 • Kungsbacka
 • Svågertorp – Malmö
 • Värnhem – Malmö
 • Kristianstad
 • Staffantorp

Linnea o Basilika planerar även att öppna restauranger i Sjöbo hösten 2022 och i Trelleborg vintern 2022.

Öppettider är 11-21 alla dagar i veckan på alla på alla Linnea och Basilika restauranger. Alla Linnéa och Basilika restauranger har lunchbuffe vid lunchtid mellan klockan 11-14.30. Under den tiden tas inga bordsbeställningar eftersom buffen brukar fylla restaurangerna med mycket människor. Givetvis kan du beställa från Linnéa och Basilika med Take away även under den värsta lunchrushen.

På menyn hittar du även vegetariska alternativ och sushi.

Sushi på Basilika och Linnea

Sedan våren 2020 har även restaurangen Linnea och Basilika ett samarbete med A&M sushi Bar. De har öppnat med sitt populära koncept inne på alla Linnea o Basilika restauranger. Det har blivit ett väldig uppskattat inslag av kunderna. A&M Sushi Bar har hög standard och god kvalitet på sina råvaror och ger ett bra komplement till det övriga matutbudet.

Förutom att erbjuda a la carte kan du också välja på Take Away eller lunchservering.

Tänk också på att vissa av Linnea och Basilikas restauranger har upphämtning av mat fram till 20.45.

Menyn på Linnea Basilika

 • Som förrätter hittar du rätter som krispiga minivårrullar med vegetarisk fyllning med hemlagad sweet chilisås.
 • Frasiga vårrullar med blandfärs, svart fungus svamp och glasnudlar.
 • Het Tom Yam soppa med jätteräkor.

Bland varmrätterna finns det

 • Kryddig Tom Kha soppa med kycklingfilé och kokosmjölk.
 • Grillad oxfilésallad med koriander, thaibasilika och röd chili.
 • Grillade jätteräkor sallad med koriander, thaibasilika och röd chili.
 • Krispiga pankopanerade jätteräkor med hemlagad sweet and chili dipp.

Buffe på Linnea & Basilika

Varje dag serveras Lunchbuffe på Linnea o Basilika mellan kl 11-14.30. Lunchbuffen innehåller alltid minst 10 stycken hemlagade varmrätter och tre olika såser att välja på. Då ingår också salladsbuffe, läsk, vatten, räkchips och en kopp kaffe med kaka efter maten. Varmrätterna som serveras roterar från ordinarie a la carte menyn, men aldrig samma wokrätt två gånger samma vecka.

Linnea och Basilika bryr sig om djurhållning

Linnea o Basilika ställer höga krav på djurhållning. Det gör de genom ett samarbete med European Chicken Commitment. Där är kraven höga på att djurhållningen ska vara riktigt bra för kycklingarna. Det innebär bland annat att det inte får förekomma snabbuppväxta kycklingar. Dessutom innebär det att kycklingarna får större utrymme bättre mat och skonsammare slaktmetoder.

Linnea och Basilika Travellers Choice

Linnea & Basilika vann Travellers Choice 2021. Restaurangkedjan vann utmärkelsen på grund av utmärkt service, miljö och mat. De har vunnit 4 utmärkelser de senaste 5 åren. Dessutom har restaurangen vunnit tripadvisor 2019 priset Certificate of Exellence den utmärkelsen fick Linnea och Basilika baserat på de utmärkta omdömen som restaurangens gäster gett restaurangen. Utöver det har företaget vunnit tripadvisors pris både år 2017 och 2018.

Linnea & Basilika app

Numera kan du även ladda ner en app från restaurangkedjan. Där du kan beställa mat för avhämtning. Ett smidigt och lätt sätt att sitta hemma i lugn och ro och beställa dina favoriträtter. Dessutom betalar du snabbt med den inbyggda Swish appen. Inga sparade kontouppgifter, enkelt, snabbt och säkert eftersom allt sköts via ditt BankID.

Linnea & basilika presentkort

Vill du ge bort en eller flera riktigt goda måltider finns det även presentkort att köpa på måltider på Linnea o Basilika beloppen varierar från 300 kronor till 1 000 kronor.

Perfekt present till den som redan har allt och en väldigt uppskattad gåva.

Linnea & Basilika för allergiker

Om du lider av olika typer av allergier är det viktigt att du talar om det när servitören kommer till ditt bord. Linnea & Basilika har nämligen ett riktigt stort och bra utbud även för allergiker. Numera kan du nämligen få alla wokrätter på menyn tillagade helt glutenfritt. I många ostron och soja såser finns det en liten mängd gluten de kan ställa till det för många glutenintoleranta. Dessutom är det en basingrediens i alla wokrätter på restaurangen.

Numera finns det glutenfria alternativ på både soja och ostronsås som Linnea & Basilika använder till dig som är glutenintolerant.

Har ni några andra allergier brukar även restaurangen lösa det med olika lösningar.

Dessutom innehåller aldrig maten på Linnea och basilika till exempel mjölkprodukter.

0 Shares:
Du kan också gilla