så vet du om dina darrningar i händerna är farliga

Så vet du om dina darrningar i händerna är farliga

Sitter du och funderar på dina händer så börjar dem ofta skaka och vackla? Oroar du dig över om detta kan vara ett symptom på något allvarligare? Lugn. Här har du information som kan hjälpa dig lugna ditt sinne.

Orsaker till darringar

Darrningar i händerna kan vara orsakade av en mängd olika faktorer. Det kan vara så enkelt som att du druckit för mycket koffein, är stressad, eller drar dig tillbaka från alkohol. Även om dessa orsaker är lätta att hantera och inte allvarliga, finns det också tillstånd som Parkinsons och multipel skleros som orsakar handdarrningar.

När är det farligt?

Om du har konsekventa darrningar som inte går bort eller efter att ha eliminerat alla möjliga biverkningar från mediciner, kan det vara dags att kolla upp det. Om darrningarna kommer med andra symtom som svårigheter att balansera, stela muskler, långsam rörelse eller talsvårigheter, kan det här vara allvarligt.

Symptom Orsaker Möjlig sjukdom
Konstanta darrningar Stress, ångest Psykiska åkommer
Darrningar + balansproblem För mycket koffein, alkohol Parkinsons sjukdom
Darrningar + stela muskler Stress, ångest Parkinsons sjukdom
Darrningar + talsvårigheter För mycket koffein, alkohol Stroke

Vad kan du göra åt det?

Om du misstänker att dina darrningar i händerna kan vara tecken på något allvarligt, ska du snarast möjligt uppsöka läkare. Din läkare kan genomföra tester och berätta för dig om dina darrningar är farliga eller inte.

Slutgiltiga tankar

Även om det är läskigt att upptäcka sjukdomssymtom, är det viktigt att komma ihåg att vår kropp oftast vet vad den gör. Men om du märker att dina handdarrningar har blivit värre över tid eller om du upplever andra symtom, ska du inte tveka att söka medicinsk hjälp. Så nu vet du lite mer om vad du ska leta efter när det kommer till darrningar i händerna och om de eventuellt kan vara farliga.

0 Shares:
Du kan också gilla