Tips på helgaktiviteter i höstmörkret

Det är verkligen delade meningar bland svenskarna när det kommer till hösten. Några ser det bara som en förfärlig årstid mellan den ljuvliga sommaren och den mysiga vintern. Medan andra har hösten som sin absoluta favoritårstid. Vi närmar oss vintern med stormsteg och även om det blir mörkare och regnigare så har hösten sina fördelar. Många av oss sätter pris på de där soliga höstdagarna med krispig luft och färgglada höstlöv på träden. I den här artikeln kommer några förslag på helgaktiviteter du kan göra under hösten.

Höstpromenader
En höstpromenad är, i all sin enkelhet, en perfekt helgaktivitet. Dra på dig kappan och halsduken, ta en termokopp med kaffe eller packa med lite fika eller en matsäck och ge dig ut i naturen! En höstpromenad är både simpel och kostar ingenting. Det är ett perfekt tillfälle att få kvalitetstid med nära och kära samtidigt som du får motion och en god portion D-vitamin. Antingen promenerar du i närområdet, inne i stan eller så beger du dig till en park, ett naturreservat eller en skog – det spelar egentligen ingen roll var du går, välj något som faller dig i smaken.

Biobesök eller filmkväll
Hösten är inte direkt känd för att bjuda på sol och klarblå himmel varje dag. Därför är det inte säkert att den där höstpromenaden alltid är lika lockande. På dessa gråmulna och regniga dagar kan ett biobesök eller en filmkväll vara ett bättre alternativ. Bjud in vännerna till ett filmmaraton eller kanske en skräckfilm. Om du har barn kan ni välja en film tillsammans, duka upp med lite gottis och mysa ner er i soffan. Du kan självklart även välja att gå på bio, kanske som en date eller kanske till och med ensam. Trist höstväder och en bra film går hand i hand helt enkelt.

Sortera och rensa ut
Att sortera och rensa ut kanske inte står på din topplista över saker du har lust att göra på helgen. Men faktum är att få saker är så tillfredsställande som när du har fått ordentlig ordning och det är skinande rent. Sätt på bra musik eller en podcast och rensa garderoben, kolla igenom skafferiet och kökslådorna och skura golven. Dra nytta av regniga dagar där utomhusaktiviteter inte är speciellt frestande och försök i stället vara produktiv där hemma.

Smygstarta att gå på julmarknader
Att vi närmar oss slutet av november betyder även att julmarknaderna så smått börjar dra igång. Flertalet julmarknader öppnar redan sista veckan i november och det är ett ypperligt tillfälle att skruva upp för julkänslan. Med det sagt är det en hel del människor som började julpynta redan i början av november och butikerna började sälja juldekorationer redan innan halloween var över. Kanske tillhör du de som redan börjat lyssna på julmusik eller så håller du dig i skinnet ännu lite till. Oavsett vilket så är det, inom kort, möjligt att ta del av julstämningen på julmarknader landet över.

Boka en get-away
Hösten är för många en lång period mellan semestern på sommaren och julledigheten. Det kan kännas långt mellan de lediga dagarna och en liten get-away kan vara på sin plats. Det kan vara allt från att boka en natt på hotell i hemstaden till att boka en weekendresa utomlands. Vi behöver inte alltid det helt stora för att sätta lite guldkant på vardagen, utan ibland är det tillräckligt att bara komma ut ur huset i några dagar. Kanske väljer du att ta med din bättre halva och spendera en natt på hotell med frukostbuffé. Eller så bokar du en weekend till London eller Berlin med kompisgänget. Det är självklart helt upp till dig vad du har tid och lust till, samt vad plånboken tillåter.

Ovanstående förslag är bara ett litet urval av helgaktiviteter du kan göra under hösten, samt vintern för den delen. Kostnaden för aktiviteterna beror såklart på vad du väljer att hitta på – priset går från helt gratis och uppåt. Befinner du dig i en ekonomiskt klurig situation med extra utgifter och obalans i budgeten kan online finansiering vara ett alternativ. Det är viktigt att du aldrig ansöker om ett lån du inte klarar av att återbetala. Jämför alltid dina lånealternativ för att hitta den mest passande möjligheten. Moneezy är en gratis lånejämförelsetjänst för att få en överblick över dina lånemöjligheter, snabbt och smidigt!

0 Shares:
Du kan också gilla