Vem vinner Melodifestivalen 2024? Så lyder oddsen

Deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen pågår för fullt med de bidrag som gör allt in makt för att imponera på det svenska folket. Även om det är mycket kvar så ser vi redan nu att det finns bidrag som är mer lovande än andra. Men när det kommer till att utse en vinnare, så är det likväl lättare sagt än gjort.

Precis som när det kommer till en fotbollsliga som ska spelas, så finns det på förhand favoriter som är större än andra. Samma sak gäller när vi tittar på odds på Melodifestivalen och vad experterna har att säga om saken. Här finns det flera bidrag som man tror kommer att kunna ta sig hela vägen till att få representera Sverige ute i Europa.

Experterna pekar ut sina favoriter

Än så länge har bara två deltävlingar ägt rum, och när de är i mål ska allting avgöras i en stor final där de bästa bidragen ställs emot varandra. Utan att ens ha sett alla nummer har experterna, som sätter ut de olika oddsen, redan sina favoriter att vinna Melodifestivalen klara för sig.

När det kommer till vilket bidrag man tror kommer att gå allra längst så är det den norska tvillingduon Marcus & Martinus som håller till högst upp på toppen. Men det blir inte utan konkurrens – hyfsat nära dem håller man Danny Saucedo på andra plats. Efter den folkkäre artisten håller man rockgruppen Smash Into Pieces på tredje plats bland topplaceringarna.

Andra artister man tror kommer att gå väldigt bra, utan att nödvändigtvis vinna, är Dotter, Jacueline, Jay Smith och Medina. Medan man ger Dotter en hyfsat god chans, så delar man ut betydligt högre odds till de andra tre artisterna.

Nämnvärt är det att Marcus & Martinus är de som ska gå ut sist i den femte deltävlingen, vilket låter spänningen hålla i sig ända in i kaklet.

Final den 9 mars

Är du ivrig på att få veta vilket bidrag som kommer att bli Sveriges satsning när Eurovision Song Contest kommer till Malmö i maj månad? Då behöver du inte vänta allt för länge till. I skrivande stund är det mindre än en månad kvar tills vi får veta hur det blir med den saken.

Vi talar nog för alla när vi säger att det blir ruskigt spännande att se ifall Sverige lyckas försvara sin vinst genom att upprepa succén. Irland, Israel, Luxemburg och Spanien har alla gemensamt att de vunnit Eurovision två gånger på raken. Att få göra dem sällskap i det finrummet vore förstås en stor ära.

0 Shares:
Du kan också gilla