Göran Klings värld av smycken och design

jewelry1

Göran Kling är en svensk smyckesdesigner och konstnär som är känd för sina unika och uttrycksfulla smycken. Han grundade sitt eget märke, Göran Kling Jewelry, och har skapat många olika kollektioner av smycken i olika material och stilar. Han har uppmärksammats i utställningar på till exempel Liljevalchs och the Museum of Arts and Design på Manhattan i New York.

Korta fakta om Göran Kling

Fullständigt namnKarl Göran Kling
ÅlderFödd 1978 och fyller alltså 45 år under 2023
Bor iHägersten
PartnerGizem Erdogan

Unika smycken

Göran Klings smycken har en alldeles egen, unik och modern stil – en stil som är “street smart” och passar ihop med tatueringar och gatumode snarare än galakläder. De smycken han designar kan knappast sägas vara av klassisk stil, men han är faktiskt utbildad guldsmed.

Efter sju år som guldsmed tyckte Kling dock att karriären var alltför begränsad och traditionsbunden och han ändrade då kurs. Han återvände till skolan för att studera måleri och skulptur. På Stockholms konstskola, Konstfack, tog han en kandidatexamen i samtida smycken, en genre som han även den fann ligga alltför långt ifrån hans egen idé om smycken, och alltför långt från det han vill ge sina kunder. Vad Kling sökte, och så småningom fann, var ett sätt att göra smycken som är konstnärliga och samtida, men i ett yngre sammanhang.

Göran Kling säger själv att han inspireras av sådant som:

  • Klackringar i guld i stilen “gold nugget”
  • Discomedaljonger
  • Halskedjor med textur
  • ID-armband
  • Stora hängsmycken med amerikanska motiv

Återförsäljare av Göran Klings smycken

Göran Kling Shop är Göran Klings egen onlinebutik där du kan köpa hans smycken direkt från honom själv. Du kan hitta en mängd olika smycken i olika material och stilar, inklusive ringar, halsband och örhängen, och du kan där också läsa mer om Göran Klings bakgrund och inspiration.

Göran Kling har dessutom återförsäljare runt om i Sverige och världen där du kan köpa hans smycken. Du kan hitta återförsäljare av Göran Klings smycken genom att söka på nätet eller kontakta Göran Kling Jewelry för att få information om var du kan hitta deras produkter.

Priset på Göran Klings ringar och andra smycken kan variera beroende på material, design och storlek. Han använder sig av olika material, såsom guld, silver och diamanter, och hans smycken finns i olika prisklasser. 

Göran Kling har samarbetat med ASAP Rocky och andra

ASAP Rocky är en amerikansk rappare som har burit Göran Klings smycken i olika sammanhang, inklusive i musikvideos och på olika event. Göran Kling och ASAP Rocky har också samarbetat på olika sätt, exempelvis genom att skapa en specialdesignad ring tillsammans. 

Göran Kling har också samarbetat med märket Adidas på olika sätt, exempelvis genom att skapa specialdesignade smycken för deras kollektioner. Göran Kling har också burit kläder från Adidas på olika event.

Gizem Erdogan är en svensk artist och entreprenör som har samarbetat med Göran Kling på olika sätt. Hon har exempelvis burit Göran Klings smycken i sina musikvideos och på olika event, och de två har dessutom samarbetat i ett gemensamt smyckesprojekt. Ja, deras samarbete har gått längre än så. Sedan några år tillbaka är de nämligen ett par och sammanboende.

New Black och Göran Kling

New Black Göran Kling är en kollektion av smycken som har en mer minimalistisk och stilren stil, med enkla och klara linjer. Kollektionen innehåller olika ringar, halsband och örhängen i smart material som guld, silver och svart titan. New Black-kollektionen har skapats av Göran Kling och är inspirerad av hans personliga stil och estetiska uttryck.

Lyssna till eller läs intervju med Göran Kling

Göran Kling har gjort många intervjuer under sin karriär, där han har pratat om sin bakgrund, sin inspiration och sina olika kollektioner. Du kan hitta intervjuer med Göran Kling på olika webbplatser och i tidningar.

0 Shares:
Du kan också gilla