50 saker du måste göra innan du fyller 13

Åh, vi vet alla, livet är kort. Så, vad sägs om att skapa en lista med 50 saker du måste göra innan du fyller 13? Superkul idé, eller hur? Låt oss gå igenom detta.

Top 5 saker att göra innan du fyller 13

Att vara barn är en underbar tid när du kan upptäcka världen med lekfulla ögon. Barndomen är fylld med magiska ögonblick och äventyr. Här är de första fem sakerna du ska göra innan du fyller 13:

  1. Fånga och släppa en fyrfluga.
  2. Klättra i ett träd till den högsta grenen.
  3. Bygga en koja av kuddar och filtar.
  4. Lära dig att cykla utan stödhjul.
  5. Simma utan flytutrustning.

Naturligtvis, att vara barn handlar inte bara om lek och äventyr. Det betyder också att börja ta ansvar och att uppskatta de små sakerna i livet.

Top 5 inflytelserika upplevelser

Innan du fyller 13, bör du också ha några inflytelserika upplevelser som formar den du är. Här är fem sådana upplevelser:

  1. Läsa en hel bok själv.
  2. Få första fickpengarna och lära sig att spara.
  3. Skapa en hemlig klubb med regler.
  4. Rädda ett litet djur i nöd.
  5. Träna och vara en del av ett sportlag.

Den fullständiga listan är givetvis mycket längre och kan innehålla allt från att baka din första tårta till att lägga din första hemlighet till en tidkapsel. Men dessa är några av de stora händelserna vi alla hoppas uppnå innan vi fyller 13.

Cykel Simma Fotboll
Äventyr Frihet Lagspel
Motorik Självständighet Hälsa
Puls Mod Taktik
Självförtroende Uthållighet Teamwork

Ovanstående tabell visar några av de färdigheter och upplevelser som man kan få genom cykling, simning och spel i ett fotbollslag.

Målet med denna ’50 saker du måste göra innan du fyller 13′-listan är att inspirera, utmana och stärka barnen att bli självständiga och ansvarstagande individer. Det viktigaste är att varje barn upplever barndomen på sitt eget sätt, med egen inri

0 Shares:
Du kan också gilla